Zece reguli de aur pentru a face spațiile mici sa para mai mari

Spațiile mici, fie că vorbim despre un apartament-bijuterie aflat in centrul orașului, o cabană pitorească sau, într-adevăr, o camera extra mica si inghesuita, toate acestea reprezinta un test! Amenajarea lor într-un mod care să le maximizeze potențialul este una dintre cele mai mari provocări ale amenajărilor interioare, dar cu instrumentele de design potrivite, poate fi un adevarat succes. Pe măsură ce spațiile în care trăim devin tot mai mici, trebuie să ne gândim mai bine la modul de amenajare. După cum se spune, cele mai bune lucruri vin în pachete mici!

Marea selectie
În primul rând, trebuie să fii realist cu privire la cantitatea de lucruri pe care le ai. O greșeală frecventă pe care am intalnit-o, oamenii tind sa aiba mai multe lucruri decât pot să  încadreze în casele lor. Biblioteci doldora de obiecte, dulapuri pline până la spargere și mobilier adesea prea mare pentru spațiu. Trebuie să fiți nemiloși și să goliți camera pentru a o decora. Este un moment excelent pentru a vă concentra cu adevărat și a dona lucrurile care nu va sunt necesare, a le duce la reciclare sau a încerca să obțineți bani pentru asta pe site-uri revanzatoare care pot merge către renovarea ta.

Planifica depozitarea

Când îti faci planul camerei, prioritizeaza planificarea pentru un spațiu de depozitare eficient într-un spațiu mic. Nimic nu ucide mai repede un spațiu mic decât mizeria și dezordinea și trebuie să vizați un aspect eficient pentru a ajuta un spațiu mic să se simtă mai mare. Dacă bugetul va permite să investiti într-un spațiu de depozitare pe comanda, acest lucru va aduce mai mult spațiu disponibil. Și amintiți-vă că sertarele sunt cu 30% mai eficiente ca spațiu decât dulapurile.

Lasa la vedere cat de mult spatiu de podea posibil

Cu cât vezi mai mult spațiu într-o cameră, cu atât mai mare pare camera. Deci, o modalitate de a realiza acest lucru este să alegeți mobilier pe picioare ridicate de la podea, cum ar fi canapeaua sau patul, de exemplu. Din acest motiv, mobilierul modern de inspiratie retro se potrivește cu adevărat. Un alt mod de a vedea mai mult din podea este să alegeți mobilier din sticlă pentru mesele de cafea și mesele laterale, care să permită ochiului să vada prin ele.

Alegeți o schemă de culoare rece
O modalitate de a păcăli fizic ochiul pentru a face camera să arate mai mare decât este de fapt, trebuie să alegi o paletă de culori rece cu care să decorezi. Culorile reci, precum griul, albastrul, movul și verdele „se îndepărtează” sau se retrag din ochi, făcând spațiul să se simtă mai mare. Alege o nuanță de lumină rece și camera se va simți mai luminoasă și mai spațioasă sau alege o nuanță mai întunecată și acest lucru va face camera să aibă mai multă adâncime. Vă îndemn să nu reduceți culorile întunecate, precum griul grafit, verdele pădure și bleumarinul. Da, nu vor face ca camera să se simtă mai ușoară, dar vor adăuga profunzime și dramă într-o cameră care s-ar putea simți altfel, mai degrabă neplăcută. Și da, spun că trebuie să fie toate cele patru ziduri pentru a obține acest efect. Un perete accent într-o cameră mică face doar să pară aglomerata și dispare.

Pictati detalii
Într-o cameră mică, vă ajută dacă puteți picta detaliile și omogenizați spațiul. Acest lucru se referă la scopul de a reduce dezordinea vizuală care poate ajuta camera să se simtă mai calmă și mai spațioasă. Așadar, vopsiți lemnul, ușile și caloriferele toate în aceeași culoare de vopsea (puteți asorta culoarea emulsiei pentru suprafețe diferite). Dacă ați montat tâmplărie, cum ar fi dulapuri sau rafturi montate pe perete, vopsitile în aceeași culoare de perete sau similară.

Introducerea suprafetelor reflective
Dacă puteți reflecta lumina în jurul camerei, va ajuta cu adevărat să o facă să se simtă mai lejeră și mai spațioasă. Așadar, cumparați o oglindă mare pe perete (poziționată vizavi de o fereastră, dacă este posibil, pentru un efect maxim de lumină). Alegeți suprafețe lucioase pentru mese precum sticlă, oglindă și marmură și puteți chiar să vopsiți podeaua sau tavanul cu un finisaj lucios, deși acest lucru trebuie făcut cu meticulozitate pentru a arăta bine.

Minimizeaza aglomeratia vizuala de obiecte
Nu numai că va determinam să eliminați 60% din obiecte, dar vă recomandam să băgați cea mai mare parte din ce a ramas în dulapuri. Aglomerarea vizuala nu va ajuta spațiul mic să se simtă mai mare. Alegeți, de exemplu, o piesa mare de arta pentru pereți mai degrabă decât un perete galerie cu imagini. Organizati plăcut rafturile de display, cu spațiu în jurul obiectelor mai degrabă decât înghesuirea rafturilor cu cărți, și ajută dacă creați o poveste de culoare, astfel încât să nu fie o mare abrambureala. Într-o bucătărie mică sau baie, luați în considerare dulapurile montate pe perete care ajung până la tavan.

Creati spatiu negativ
Ajută spațiul „sa respire” dacă lasati ceva spațiu liber în jurul mobilierului. Într-o cameră mică, este tentant să împingem totul langa pereți și în colțuri. Dar prin scoaterea unui fotoliu zvelt departe de pereți, crearea unui spațiu negativ în jurul său poate ajuta la crearea iluziei de camera mai generoasa.

Mobilier proportionat
Este crucial să alegeți mobilier care să fie proporția corectă pentru cameră. Canapea cu brațe subtiri, fotolii cu brațe deschise și mese laterale înguste sau comode inguste cu sertare - toate ajuta un spatiu mic. Sau în loc să aveți o mulțime de piese de mobilier mici, puteți alege pur și simplu o canapea modulară mare care umple încăperea, cu un suport pentru picioare în loc de o masă de cafea care se dublează ca loc suplimentar. Alegeti cel mai mare pat pe care îl puteti încadra în dormitor, apoi combinati cu mici mese laterale sau cu o etajera de perete montata de fiecare parte. Aplicele de perete și lampadarele de podea ajuta de asemenea la eliberarea spatiului pe mesele laterale dacă spațiul este restrâns.

Multa lumina
Mai multa lumină naturală într-o cameră mică este o idee bună. Din acest motiv, puteti alege un stor roman perfect adaptat fereastrei în defavoarea perdelelor. Acestea ar fi bine sa fie montate în afara cadrului ferestrei, astfel încât, atunci când este ridicat, să nu blocheze lumina zilei. Dacă vopsiți pervazele și ramele cu luciu alb, aceasta contribuie la raspandirea luminii care intra în cameră. O cameră mică, mai ales dacă este combinată cu ferestrele mici, va avea nevoie de ajutor și în departamentul electric, deci nu vă bazați doar pe un pandantiv central. Luați în considerare lămpile, luminile de perete, iluminarea cu bandă LED în rafturi și punctele de tavan încastrate plasate strategic vor ajuta la evidențierea acestor colțuri întunecate.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei