Trenduri in designul interior care vor modela urmatorul deceniu

Interioarele ocupă locul central în 2020, deoarece mai mulți oameni petrec mai mult timp acasă. Arhitecții și designerii sunt din ce în ce mai conștienți de responsabilitatea lor de a îmbunătăți bunăstarea clienților lor și chiar de a-i ajuta în prevenirea bolilor, în timp ce caută cele mai bune soluții pentru proiectele lor de design interior.

Pe măsură ce designul interior devine din ce în ce mai mult un subiect de interes, iata cateva previziuni cu privire la modul în care vor fi dezvoltate interioarele în următorul deceniu.

 

1. Design biofilic

Plantele de interior au devenit un strat complet nou în proiectele de design interior, iar plantele mari, supradimensionate, sunt o tendință în creștere. În ultimul an, însă, un nou concept a intrat în conversația principală: designul biofilic. Pentru a menține un anumit nivel de conexiune cu natura, designul biofilic își propune să integreze natura în arhitectura clădirilor ca o modalitate de a ne îmbunătăți sănătatea, psihicul și ecosistemul general. Utilizarea lemnului recuperat, a plantelor agățate, a pereților verzi și a instalațiilor mari verzi sunt câteva dintre principalele tendințe pe care le vedem și care vor modela designul interior în următorul deceniu.

2. Mobilier din fibre naturale

Utilizarea fibrelor naturale precum ratanul și răchita în mobilier devine foarte populară în designul interior. Acest material tradițional este utilizat în scaune, covoare și iluminat, amestecat și asortat cu un design mai modern.

3. Design „dolofan”

Scaune, măsuțe de cafea, canapele și chiar lămpi isi arată cele mai voluminoase curbe care ne duc cu gandul în copilărie, oferind spațiilor noastre un aspect tânăr, distractiv și modern. Această nouă tendință este condusă de mobilierul cu margini rotunjite și forme tubulare și, de asemenea, cunoscut sub numele de design neotenic, din conceptul „neoteny” - exagerarea trăsăturilor copilărești. Un concept adecvat pentru a descrie sentimentul jucăuș pe care aceste piese îl pot adăuga în orice spațiu!

4. Arcade

Arcadele sunt tipice arhitecturii tradiționale și au acum o renaștere datorită arhitecților și designerilor care au adăugat uși curbe, ferestre rotunjite și oglinzi arcuite proiectelor lor de design interior. Arcadele apar ca o nouă modalitate de a adăuga curbe și forme mai organice în interiorul caselor noastre, nu numai prin arcade reale, ci și prin modele decorative pictate pe pereți.

5. Mini colțuri de studiu

Flexibilitatea la domiciliu este mai importantă ca niciodată, acum că munca de acasă a devenit mai obișnuită. În acest context, zonele de lucru devin mai puțin formale și pot coexista cu alte zone de locuit. Acest lucru a dus la apariția unor mini colțuri de studiu care sunt integrate în piese de mobilier mai mari, cum ar fi ascunse în dulapuri sau adăugate la rafturi. De asemenea, si masa de dining poate fi reinterpretata pentru a servi si ca loc de studiu sau birou pentru toata familia.

6. Lemn și beton în starea lor cea mai pură

Expunerea lemnului și betonului ca materie primă pe pereți, tavane și pardoseli este o tendință pe care arhitecții și designerii o folosesc pentru a obține căldură și eleganță pentru spațiile interioare fără a cădea în bugete scumpe. Combinația ambelor este capabilă să angajeze toate simțurile dincolo de vizual și are calități atractive, cum ar fi durabilitatea și întreținerea redusă.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei