Sfaturi pentru alegerea lămpilor decorative pentru camera de zi

Pentru a crea o cameră de zi confortabilă, puteți îmbunătăți aspectul adăugând iluminatul decorativ de diferite feluri pe care le puteți ajusta la nevoile spațiului dvs. Cu combinația potrivită de iluminat, iluminatul decorativ poate fi, de asemenea, un element de decor care poate îmbunătăți aspectul camerei tale. Iluminările decorative nu funcționează doar ca o sursă de iluminare, dar, în același timp, oferă și reglaj și adăugă căldură în camera dvs. de zi.

Lampa decorativa are, pe langa caracteristicile de design aparte, si caracteristici și efecte de iluminare diferite. Înălțimea, aspectul și scopul instalării sunt, de asemenea, foarte importante. De asemenea, reglați tipul de iluminare pe care îl alegeți cu activitățile care urmează să fie făcute în camera de zi. Iată câteva tipuri de iluminate decorative care pot fi adăugate pentru a crea un living confortabil, dar si frumos.

 

1. Pendantul

Pendantul sau lampa decorativă suspendată pentru camera de zi ar trebui să fie ajustată la dimensiunea camerei dvs. Dacă camera dvs. de zi are dimensiuni limitate, alegeți o lampă suspendată cu un aspect simplu și dimensiuni mai mici. Nu folosiți o lampă mare. Dimpotrivă, dacă camera dvs. este spațioasă, puteți utiliza una mare, cu un design unic. Faceți-vă lampa de suspendata sa fie accentul din living, pentru a o face mai atractivă.

Dimensiunea lămpii suspendate nu trebuie să depășească 20-30 la sută din cameră. Înălțimea instalației lămpii trebuie, de asemenea, luată în considerare cu atenție. Ajustați înălțimea tavanului cu lampa pe care o alegeți. Dacă tavanul este prea înalt și lampa suspendată este scurtă sau este instalată prea sus, lampa nu va răspândi uniform lumina în cameră. Funcția lămpii nu va fi văzută. Dacă tavanul din casa ta este mai jos, lampa suspendată prea lungă poate interfera, de asemenea, cu confortul și este periculoasă pentru tine. Înălțimea ar trebui să fie la 30 cm de vârful capului. De asemenea, asigurați-vă că iluminarea produsă de lampă este suficientă pentru a vă lumina întreaga cameră de zi.

 

2. Lampa decorativă de masă

În plus față de posibilitatea de a adăuga elemente estetice în camera dvs. de zi, lampa de masă poate regla iluminarea generală a camerei astfel încât să influenteze atmosfera generală. Nu numai o iluminare suplimentară atunci când este nevoie, o lampă de masă poate fi, de asemenea, o completare a decorului din camera de zi. Alegerea unei lămpi de masă nu este doar pentru a oferi iluminat, ci și pentru a schimba senzația camerei de zi, astfel încât să se simtă confortabil și liniștitor. De asemenea, trebuie să vă gândiți la poziția potrivită pentru a o plasa.

 

 3. Lampa decorativă de podea

Lampa de podea nu numai că va face casa să arate mai strălucitoare, dar poate, de asemenea, să adauge o iluminare specială și să facă camera de zi să pară la alte dimensiuni. Lampa de podea poate oferi iluminare suplimentară în fiecare colț al camerei. În plus, acest tip de iluminat poate îmbunătăți și aspectul camerei dvs. de zi. Există diferite opțiuni de forme și culori care pot fi ajustate la tema generală și la designul camerei de zi din casa dumneavoastră. Cu alegerea potrivită a lămpilor de podea, atmosfera camerei dvs. se va simți mai caldă și mai confortabilă.

 

4. Lampa decorativă de perete

În plus, pentru a aduce un plus iluminatului principal, lampa de perete din living are o funcție specială de iluminare a detaliilor accesoriilor, precum picturi, fotografii, tapițerie. Cu luminile de perete care evidențiază aceste obiecte, vă pot ajuta și să fiți mai concentrați. Lampa decorativă de perete poate funcționa și ca obiect funcțional pentru a ajuta la o anumită activitate, de exemplu ca o lampă de citit. Cu lămpile de perete, interiorul camerei va arăta mai frumos și puteți face activități noaptea confortabil.

 

Fiind unul dintre spațiile comune din casă, camera de zi trebuie să fie echipată cu lumini decorative adecvate, reflectând în același timp personalitatea și tema de design generală a camerei. Pentru a determina utilizarea exactă a iluminatului decorativ, trebuie să luați în considerare forma, culoarea și stilul lămpii. Puteți lua in calcul următoarele sfaturi pentru alegerea luminilor decorative pentru camera de zi.

 

1. Ajustați modelul de lampă decorativă cu designul general al camerei de zi

Încercați să ajustați modelul de design al lămpii decorative pe care doriți să îl utilizați cu tema generală a camerei de zi din casa dvs. Dacă livingul dvs. are un design modern minimalist, alegeți o lampă decorativă care să aibă un design simplu și să aibă o culoare neutră, deoarece un model ca acesta va fi foarte potrivit pentru camera dvs. Dacă aveți o cameră tematică cu mobilier natural, utilizați lămpi care au și ele un element natural.

 

2. Ajustați dimensiunea luminilor decorative cu dimensiunea livingului

Lămpile decorative pentru camera de zi trebuie să fie ajustate la dimensiunea sau suprafața camerei. Ajustați și dimensiunea altor piese demobilier, astfel încât să arate corect și în armonie. Dacă aveți o cameră de zi cu dimensiuni limitate, utilizați lumini decorative simple, elegante și cu o culoare neutră. De asemenea, puteți instala două lămpi în rând pentru a adăuga lumină necesară.

Pe de altă parte, dacă aveți un living de dimensiuni mari, cu tavan înalt, puteți încerca să fiți creativi folosind lumini decorative cu un model mare și îndrăzneț. Încercați, de asemenea, să utilizați mai multe tipuri diferite de lămpi din diferite tipuri de materiale care sunt instalate în același timp pentru a ajuta la umplerea spațiului, astfel încât camera dvs. de zi mare să nu pară goală.

 

3. Ajustați culoarea luminii cu activitatea principală din camera de zi

Alegerea culorii luminii este foarte importantă pentru a oferi confort, a forma decorul și în același timp pentru a adăuga valoare estetică camerei. Pentru camera de zi, utilizarea luminilor galbene va produce o cameră care se simte caldă și prietenoasă. De asemenea, ajustați culoarea luminii pe care o veți folosi cu tema și culoarea camerei în ansamblu.

 

4. Ajustați efectul luminii produse

Înainte de a cumpăra o lampă decorativă, trebuie să fiți atenți la efectele luminii produse de aceasta. Trebuie să urmăriți, deoarece acest lucru va afecta și se va raporta la tema generală a sufrageriei dvs. ulterior. Luminile au diverse efecte de lumină. Unele oferă lumină moale și lumină puternică. Luminile produse sunt, de asemenea, diferite. Fiecare efect de lumină produs va oferi un cadru diferit în întregul living.

 

5. Ajustați bugetul financiar

Atunci când alegeți lămpi decorative care vor fi utilizate pentru living, tineti cont de bugetul disponibil. Prioritizați calitatea luminilor decorative. De asemenea, trebuie să alegeți lămpi decorative care sunt eficiente din punct de vedere energetic, ușor de instalat și, de asemenea, ușor de întreținut.

Există multe modalități de a face casa să arate frumos cu o selecție largă de lămpi decorative potrivite. Nu ezitați să fiți creativi în crearea livingului viselor dumneavoastră. Spor la treabă!

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre