Amenajarea unei camere de bebe în șase pași simpli

Deciziile care vin împreună cu a avea un copil și a crește un om minuscul sunt interminabile. Deși unele dintre aceste decizii se pot simți destul de descurajante, suntem aici pentru a vă spune că cel puțin una dintre ele poate fi lejeră și chiar distractivă. Iată ghidul tău de orientare către ceea ce trebuie să știi când îți pregătești locul fericit al noului tău bebeluș. Cel mai important lucru pe care îl puteți face în crearea acestui spațiu este să amenajați o cameră care să vă facă să zâmbiți, să vă relaxați și să vă bucurați. La urma urmei, vei petrece mult timp în această cameră.

Patutul.
Pătuțul ar trebui să fie piesa ta de investiție în această cameră. Este posibil să vă gândiți că acesta este un articol temporar și nu merită cheltuielile, dar mulți copii dorm în pătuțurile lor timp de trei sau mai mulți ani. De asemenea, dacă intenționați să aveți mai mulți copii, un pătuț robust poate fi folosit de mai mulți copii.

Asigurați-vă că pătuțul respectă toate standardele de siguranță din UE. Acesta nu este momentul în care să cumpărați vintage sau să vă recompuneți pătuțul din copilărie. Standardele de siguranță au evoluat foarte mult în ultimul deceniu și, deoarece acesta este singurul loc în care îți vei lăsa copilul singur, merită să investești într-un pătuț de copil de calitate.

Unele paturi se transformă în paturi pentru copii și chiar paturi cu dimensiuni mari. Un patut cu cateva bare care se pot scoate este o opțiune excelentă pentru bebelușii care încep să urce in pătuțuri la o vârstă fragedă, dar nu sunt tocmai pregătiți pentru un pat dublu. Pătuțul care se transformă într-un pat cu dimensiuni mari nu poate fi un punct rău dect dacă copilul # 2 vine și are nevoie de pătuț.

În ceea ce privește stilul, alegeți un pătuț care să se potrivească gustului personal. Dacă veți avea mai mulți copii, păstrați-l neutru ca gen.

Lenjeria pentru pătuț
Acesta este un loc minunat pentru a te distra în stilul tău. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a încorpora o temă sau pentru a construi o paletă de culori pentru cameră.

Asigurați-vă că investiți în o mulțime de cearceafuri cu elastic pentru pătuț, cel puțin 5-6 (chiar mai mult dacă puteți). Vei fi șocat de câte vei schimba în câteva zile. Și, dacă nu doriți să spălați rufe în mod constant, veți avea nevoie de o mulțime de cearceafuri de rezervă la îndemână.

Fustele de pătuț pot adăuga aspectului general, dar nu sunt întotdeauna necesare cu modelele mai moderne de pătuț. Dacă preferați un aspect mai tradițional, atunci adăugați cu siguranță o fustă.

Căutați lenjerie de pat moale la atingere și 100% bumbac, pentru a menține fericită pielea sensibilă a bebelușului.

Măsuța de înfășat
Nu există nicio cale în jurul ei ... Cu bebelușii vin scutecele murdare. Și, într-adevăr, singura modalitate de a face această experiență cât mai plăcută este să vă asigurați că aveți toate elementele esențiale la îndemână.

În primul rând, va trebui undeva să-ți schimbi copilul. Aveți două opțiuni aici, o masă de schimbat independentă sau o saltea care poate fi adăugată în partea superioară a unei comode. Oricare va funcționa, este vorba doar de spațiu.Dacă aveți spațiul pentru o masă de schimbat independentă, asigurați-vă că investiți într-una care poate fi folosită și după această perioadă. Poate fi refolosită ca depozitul jucăriilor? Ca raft cu cărți? Dacă nu, atunci nu merită banii.

Dacă vă limitează spațiul, atunci măsuța de înfășat atașabilă este o opțiune fantastică. Se fixează în partea de sus a oricărei comode, așa că asigurați-vă că aveți o coomodă la o înălțime confortabilă pentru dvs. Cea mai bună parte a unui blat de acest gen este atunci când ieșiți din faza de scutec, îl puteți îndepărta și veți rămâne cu un dulap pentru copilul vostru mare.


Oricare ar fi alegerea, veți avea nevoie de câteva elemente esențiale suplimentare. Folosiți coșurile sau sertarele pentru a stoca toate articolele legate de scutece precum scutece, șervețele, haine de schimb, unguente, loțiuni etc.
De asemenea, aveți grijă să păstrați câteva jucării pentru copii în apropiere sau să atârnați un mobil, astfel încât copilul să aibă ceva de jucat în timp ce vă ocupați de afaceri. Investiți într-o mulțime de huse de schimbat suplimentare. La fel ca cearceafurile de pătuț, veți trece printr-un ritm alarmant, așa că veți dori o mulțime de huse de rezervă.

Scaunul pentru alăptat.
Aceasta poate fi cea mai importantă achiziție din camera dvs., un loc confortabil pentru a sta. Vei sta aici să legeni beblușul să doarmă, să-l hrăneaști, să-i citești, să vă jucați, Pe scurt, va fi locul multor legături între părinți și copii. Deci, alege-ți cu balansoar cu înțelepciune.

Luați în considerare un balansoar. Mișcarea vă va ajuta să trageți să dormiți amândoi. Căutați o țesătură care se curăță cu ușurință și care rezistă în timp. Am menționat că veți sta mult aici? 

Alegeți un balansoar cu sprijin pentru brațe pentru a vă susține brațele obosite.  Asigurați-vă că înălțimea spătarului scaunului este confortabilă pentru dvs. și pentru ceilalți. Luați în considerare adăugarea unei perne pentru sprijin suplimentar lombar.

Dacă este în buget, investește într-un balansoar care poate trece mai târziu în camera familiei sau în dormitorul principal. Un balansoar de înaltă calitate poate deveni o piesă ce poate fi lăsată moștenire nepoților (mulți, mulți, mulți ani de acum încolo).

În sfârșit, asigurați-vă că balansoarul este frumos și vă reflectă gustul. 


Lucruri suplimentare de luat în considerare:
Luați în considerare o bibliotecă mică lângă scaun pentru povești la culcare sau romanele preferate. Alegeți unul cu un blat plat, astfel încât să aveți un loc unde să puneți o sticlă de apă, foto și orice alte elemente esențiale de care aveți nevoie în timp ce sunteți ținut captiv în balansoar de către copilul dvs. adorabil.

Asigurați-vă că aveți o lampă în apropiere, la care puteți ajunge cu ușurință pentru a stinge odată ce copilul doarme repede. Și nu uitați un otoman, să puteți pune picioarele în sus ... meritați, a fost o zi lungă. Și un pled, astfel încât să puteți deveni foarte confortabil dacă este nevoie.

Depozitare, o mulțime de depozitare
Poate ai observat că cei mai mici oameni au nevoie de cele mai multe lucruri. Jucării, scutece, cărți, haine, echipament, totul trebuie să meargă undeva. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți depozitarea.

Alegeți spațiul de stocare care se potrivește nevoilor dvs. astăzi și mâine. Deși așa pare, copilul dvs. nu va fi în scutece pentru totdeauna, așa că asigurați-vă că coșul pe care îl cumpărați pentru scutece poate păstra altceva atunci când ați terminat cu acea fază.

Luați în considerare etajerele de perete din apropierea mesei de schimbare pentru consumabilele care trebuie să rămână la îndemâna bebelușului, precum loțiuni, termometre, mașini de tuns, etc. Adăugați coșuri în rafturile de cărți pentru a separa și organiza diverse materiale.

Decorațiuni
Acum că aveți majoritatea pieselor funcționale ale camerei dvs., puteți să lucrați cu adevărat la decorarea spațiului. Covorul este un loc minunat pentru a începe. Poate adăuga multă personalitate spațiului. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegi un covor pentru copii.

Dacă aveți pardoseală din lemn, optați pentru un covor din lână de pluș sau shag. Acesta va amortiza copilul în timp ce învață să stea, să se târască și să meargă. Atenție. Covoarele cu fire lungi pot reprezenta un pericol de sufocare.Indiferent, alegeț un covor care se curăță ușor. Covoarele din lână pot scuturate și curățate frumos. Unele versiuni de bumbac pot fi spălate la mașină. Doar asigurați-vă că orice alegeți, că este ușor de curățat și la fața locului.

Perdelele sunt o parte foarte importantă a designului camerei, deoarece probabil că veți dori ca copilul dvs. să doarmă puțin în miezul zilei.

Asigurați-vă că utilizați o nuanță de culoare închisă sau alegeți perdele cu o căptușeală închisă, astfel încât să puteți întuneca camera la ora prânzului.

Dacă aveți un spațiu mic, luați în considerare storuri romane. Acestea vor ajuta să pară mai spațioasă.

Când vine vorba de decor, singura regulă care trebuie respectată este aceea că nu există reguli cu adevărat. Dacă îți completezi spațiul cu lucruri care te fac fericit, rezultatul va fi frumos și te va face fericit.

Camera bebelusului

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre