Multifuncțional și personal. Cum să amenajezi un living cu dormitor?

Atunci când decidem să combinăm un living cu un dormitor, ne confruntăm cu o provocare interesantă. Amenajam un spatiu confortabil care se poate schimba in functie de ora din zi - de la deschis si reprezentativ la ceva mai intim.

Un living cu dormitor este un interior în care putem găsi mereu libertate și confort, indiferent de situație. Dorim să avem propriul nostru colț intim în el, să facem loc celor mai importante articole și să creăm cu ușurință condiții confortabile pentru primirea oaspeților.

Cum se poate realiza acest lucru? Multe vor depinde dacă vrem să ne amenajăm sufrageria cu un dormitor într-un spațiu mare, deschis sau să amenajăm un interior multifuncțional într-o zonă mică - de exemplu într-o garsonieră. În funcție de spațiul disponibil și de propriile noastre nevoi, putem împărți camera în zone (sufragerie și dormitor) sau o putem dota cu o serie de soluții universale care combină inteligent mai multe funcții diferite.

living dormitor

Multe funcții într-un spațiu mic

Dacă ne amenajăm sufrageria cu un dormitor pe o suprafață mică, funcțiile acestuia se vor împleti și se vor completa reciproc. Aceeași bucată de spațiu care ne-a servit ca loc de dormit noaptea va deveni un loc de muncă, de odihnă sau de petrecere a timpului alături de cei dragi în timpul zilei. Chiar și o singură piesă de mobilier poate face față multor sarcini diferite.

In livingurile mici cu dormitor va fi utila o canapea multifunctionala, pe care o putem desface sau plia rapid. Canapeaua extensibila Cotta va fi perfectă - se transformă dintr-o canapea pentru trei persoane într-un pat confortabil pentru două persoane. Structura sa se bazează pe sistemul DL care facilitează utilizarea de zi cu zi: mai întâi, sezutul este scos, iar apoi spătarul este pliat. În interior veți găsi și un loc pentru depozitarea lenjeriei de pat.  

living dormitorO masă Custom inteligentă poate fi plasată chiar lângă canapeaua rabatabilă. Are un blat ridicat care poate fi montat în mai multe moduri. Datorită acestui fapt, o vom folosi nu numai ca măsuță de cafea, ci și ca post de lucru confortabil acasă sau noptieră. Seara, putem pune telefonul pe el și atașăm o lampă cu o clemă, iar ziua să setăm laptopul. Masa poate fi folosita si ca ascunzatoare practic pentru obiectele pe care dorim sa le ascundem de ochii vizitatorilor – va exista un loc pentru ele sub blaturi.

Taburetul Spot poate functiona si ca un spatiu de depozitare, dotat cu un sertar pentru obiectele mici necesare – perfect mai ales atunci cand vrem sa amenajam si o zona de luat masa in livingul nostru multifunctional. Mai multe scaune pot fi așezate comod unul peste altul, creând astfel o comodă mică.  

Zone într-un living spațios cu un dormitor

Dacă este puțin mai mult spațiu, putem pune o canapea și un pat separat în camera de zi și dormitorul nostru. Cu toate acestea, funcția acestei din urmă piese de mobilier nu trebuie să se limiteze doar la dormit. Patul cu baldachin 4 You ne va ajuta să creăm un colț bine organizat și intim în living, unde totul își va avea locul. Rafturile și nișele practice pot depozita cu ușurință cele mai importante articole, iar pe cadrul înalt putem agăța perdele sau jaluzele, separând colțul nostru confortabil.

amenajare garsoniera

De asemenea, putem împărți cu ușurință o cameră spațioasă în zone. Nu este deloc necesar să construiți partiții. În locul lor, o bibliotecă înaltă, cu două fețe, așezată perpendicular pe perete va fi perfectă. În acest fel, nu numai că vom separa un colț de dormit în interior, ci vom câștiga și spațiu de depozitare ușor accesibil.

De asemenea, putem adăuga o masă de toaletă universală pe raft, creând un loc confortabil de lucru în camera noastră de zi multifuncțională cu dormitor. Putem alege liber pe ce parte a bibliotecii ne vom așeza biroul - în zona intimă și personală, sau poate în cea mai reprezentativă?

Daca nu dorim sa amplasam mobilier inalt in camera, putem organiza cu usurinta spatiul si cu ajutorul unei biblioteci joase, fata-verso. Pentru a separa optic patul de restul camerei, putem aseza pe el ghivece cu plante, care vor crea o perdea eficienta, verde.  

living dormitorBună organizare și deranj autonom

Într-o încăpere în care funcții atât de diferite se întâlnesc, soluțiile care facilitează o bună organizare și menținerea ordinii vor veni la îndemână. Atat interioarele mici, cat si cele mari vor fi perfecte pentru cutiile modulare, din care putem aranja etajere si rafturi in orice dimensiune si culoare.

Desigur, într-un interior care este folosit atât de des, nu totul va fi întotdeauna perfect organizat. În cazul unei vizite neașteptate a oaspeților, va fi bine să avem și mai multe locuri unde să putem ascunde rapid deranjul din dormitor. In acest rol vor fi perfecte cosuri incapatoare si discrete din iuta sau organizatoare textile care pot fi agatate de mobilier.  

O cameră de zi confortabilă cu un dormitor

Atunci când amenajăm o cameră de zi cu un dormitor, dorim, de asemenea, să facem spațiul acestuia confortabil și primitor. În zona cu patul sau lângă canapeaua extensibilă, starea de spirit potrivită va fi ajutata de crearea unui iluminat care combină mai multe puncte de lumină diferite. Agățați lămpile Happy Lights strălucitoare de lumină caldă pe perete sau biblioteci, așezați o lampă cu abajur mare pe comodă, iar în colțurile camerei sau între mobilier, să găsim un loc pentru felinarele din bambus de diferite dimensiuni.

garsoniera

Atmosfera camerei de zi va fi completată de accesorii, adăugând eleganță și confort. Putem acoperi patul sau canapeaua cu pleduri din bumbac, și suplimentar sa aranjam mai multe perne cu model tricotat sau cu motive florale.

Pe comode, rafturi și pereți, să încercăm să găsim puțin spațiu pentru decorațiuni personale și suveniruri. Posterele, tablourile sau ramele foto de diferite dimensiuni ne vor îmbogăți amenajarea unui living cu dormitor cu niște accente unice, individuale.  

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei