Cum să alegeți mobilier pentru spațiile mici

Să locuiești într-o casă cu spațiu limitat, nu inseamna ca trebuie să-ți înghesui stilul. Cele cinci strategii ale noastre de amenajare vă pot ajuta să profitați la maxim de spatiile restrânse. Și da, ideile depășesc utilizarea de mobilier mic pentru sufragerie. Deși credem că este un loc bun pentru a începe.

Sa intelegem scara obiectelor
Alegerea mobilierului potrivit pentru spații mici este crucială. Nu doriți ca o cameră să nu fie utila, iar mobilierul care aduce prea multa greutate vizual vă poate copleși spațiul. Pentru living, optați pentru scaune laterale fără brațe, impreuna cu masutele de cafea ce pot fi puse una sub alta (nesting tables). Masa mai mică  poate fi amplasată oriunde este nevoie, cum ar fi în fața canapelei sau lângă un scaun, iar apoi ascunsă atunci când nu este folosită. Atunci când alegeți canapele pentru spații mici, alegeti canapele cu tapițerie strânsă, care sunt ridicate un pc de la pământ pe picioarele conice. Acest mic spațiu între canapea și podea va adăuga un sentiment surprinzător de lejeritate interiorului tău.

În dormitor, începe cu patul. Dacă un pat cu dimensiuni mari nu este negociabil, asigurați-vă că aveți suficient spațiu în jurul perimetrului cadrului pentru a permite accesul pe toate cele trei părți. Adauga noptiere mici care se pot dubla ca depozitare pentru obiectele esențiale. Dacă nu este loc pentru o noptieră tradițională, luați în considerare mese mici de accent in locul lor. Dacă si asa nu este suficient spatiu, alegeti o etajera deasupra patului pentru lucruri esențiale nocturne, cum ar fi cărțile, paharele și ceasurile cu alarmă și luminile de lectură montate pe perete în locul lămpilor de masă.

Faceți-l multifuncțional
Mobilierul pentru spațiile de locuit mici ar trebui să aibă mai multe scopuri. Cu alte cuvinte, faceți-vă mobilierul să funcționeze extra. În camera de zi, luați în considerare otomanii care se deschid și se dublează ca spațiu de depozitare. Alegeți o masă de cafea cu sertare pentru telecomenzi sau selectați o biblioteca cu rafturi deschise pentru afișarea operelor de artă preferate. Folosiți taburete ca mese laterale și locuri suplimentare, când aveți oaspeți.În dormitor, luați în considerare o ramă de pat care are sertare de depozitare ascunse încorporate în designul său. Faceți ca o comoda să aiba o dublă functie ca suport media pentru televizorul dvs. Adăugați o bancă de depozitare la capătul patului pentru depozitare suplimentară și un loc unde să stați în timp ce vă îmbrăcați.

Reflectati-va

Oglinzile îți deschid spațiul. Încercați o oglindă decorativă, în loc de lucrări de artă, peste un șemineu. Sau dacă aveți un perete mare gol, atârnați sau aplecați o oglindă împotriva ei pentru a radia lumina naturală care vine din exterior. Accesoriile metalice - cum ar fi vasele și tăvile împreună cu lămpile de masă și lămpi de podea din metal - aduc, de asemenea, lumină suplimentară într-un spațiu mic. Și, în sfârșit, alegeți o paletă de culori deschise atunci când selectați culorile de vopsea. Culorile de vopsea închise absorb lumina, în timp ce tonurile deschise o vor reflecta și vor ajuta la crearea iluziei unui spațiu larg deschis.

Privește în sus
Dacă ați rămas fără spațiu, mergeți mai sus. Utilizați pereții pentru a atârna rafturi suplimentare, cârlige și zone de depozitare. Îndepărtați regulile și agățați arta deasupra nivelului ochilor. Adăugați perdele de la tavan la podea pentru a vă ajuta să alungiți tavanele. Pictează plintele, pereții și tavanele într-o culoare pentru a păcăli ochiul gândindu-se că camera ta este mai mare decât este.

Gandeste-te bine
După ce ai ales mobilierul potrivit pentru un spațiu mic, este timpul să accesorizezi. Deși este important să adăugați personalitate în casa dvs., prea multe lucruri intr-o cameră mică pot părea ca fiind dezordine. Organizați-vă intr-un mod artisic rafturilr de cărți după culoare. Limitați numărul de decoratiuni afișate pe o masă de cafea. Alegeți câteva perne decorative, în loc să vă acoperiți canapeaua în ele.

Respectați filozofia "less is more" și casa dvs. va fi întotdeauna suficient de spațioasă pentru ceea ce aveți. Și mai mare decât este cu adevărat.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei