Ce tablou să agăți în dormitor?

Dormitorul este un templu al relaxării și al odihnei, unde ne putem reîncărca bateriile după o zi grea. Aranjat corespunzător, ne va permite să atingem rapid echilibrul, pacea și armonia. Putem construi un aranjament confortabil cu culori, alegând țesăturile sau materialele potrivite, precum și accesoriile. Ce imagine ar trebui introdusă în dormitor pentru a-i conferi un caracter unic?

Decorarea peretelui nu trebuie să ia forma unui peisaj nostalgic sau a unei fotografii alb-negru. În dormitor puteți expune compoziții de plante închise într-un cadru decorativ, grafică modernă și chiar lucrări de artă realizate manual.

amenajarea dormitorului

Din fericire, în cele mai multe cazuri, singura limitare în această chestiune este propria noastră imaginație. Iată câteva sfaturi despre ce să atârnați pe perete în sanctuarul dumneavoastră privat.

Ce fel de tablou pentru dormitor: să începem prin a găsi locul perfect  

O poză sau un alt decor de perete poate atârna aproape oriunde: deasupra patului, în fața acestuia sau lângă fereastră. Dacă alegem spațiul potrivit pentru a expune decorul, ne vom putea bucura de priveliștea acestuia în timp ce ne relaxăm pe pat sau într-un fotoliu confortabil. Lumina naturală care intră în interior poate lumina ușor imaginea, oferindu-i un cadru nobil în același timp.

Un mod interesant de aranjare a tablourilor este să le așezi pe rafturi suspendate, comode sau o noptieră. Alegând această metodă de instalare, ne vom salva un perete plin de cuie sau cavități inestetice. Decorațiunile așezate pe blaturile mesei pot fi schimbate cu ușurință fără a fi nevoie să căutați un înlocuitor de dimensiune similară.

Cu ajutorul decoratiunilor de perete putem separa cu usurinta si zona copiilor din dormitorul parintilor. În imediata apropiere a pătuțului, să agățăm poze delicate și discrete. Cele care seamănă cu opere de artă, pictate cu mâna unui copil, au un farmec unic. Lipsite de culori strălucitoare și conotații negative, acestea vor fi potrivite chiar și pentru un nou-născut.

 

ce tablou sa alegem pentru decorarea dormitorului

Ce să iei în considerare atunci când alegi un tablou pentru dormitor?

Când cauți inspirație pentru a-ți crea aranjamentul pentru dormitorul de vis, nu-ți fie teamă să-ți urmezi preferințele. Dacă alegem echipamentul care se va potrivi gusturilor și nevoilor noastre, ne vom simți excepțional de bine în acest interior. Dormitorul este un loc intim unde putem experimenta texturi și combinații, precum și să ne concentrăm pe soluții conservatoare sau speciale. Toată lumea preferă un mediu ușor diferit atunci când se relaxează - ornamentele atent alese vor ajuta la finalizarea acestuia.

tablouri pentru dormitor

Mărimea contează

Un tablou care va arăta perfect în dormitorul nostru ar trebui să aibă dimensiunea potrivită. Decorațiunile mici care nu ocupă mult spațiu vor funcționa într-un spațiu mic. Într-un interior spațios, un decor care ocupă cea mai mare parte a peretelui își va face treaba mai bine. Într-un dormitor mare, tablourile de dimensiuni mici pot fi copleșite de o cantitate imensă de spațiu, ceea ce va face mult mai dificilă afișarea lor corectă.

Concentrați-vă pe culoare

Nuantele prezente in decoratiuni, precum si culoarea peretilor sau a pardoselilor, creeaza atmosfera unui interior dat. Fotografiile alb-negru sunt în cele mai multe cazuri asociate cu minimalismul și eleganța. Culorile puternice și vii completează perfect spațiul în care locuiesc oamenii vioi și temperamentali. Iubitorii de natură și de culorile pământului se pot gândi la decorațiuni cu motiv vegetal sau animal.

cum alegi tabloul pentru dormitor

Un dormitor modern, la rândul său, poate fi completat cu compoziții abstracte care vor da dinamism interiorului. Graficele simple care prezintă figuri geometrice sau linii neregulate vor funcționa grozav.

Daca dorim sa realizam o amenajare traditionala, ne putem gandi sa alegem decoratiuni clasice de perete infatisand peisaje, natura moarta sau peisaje ale marilor orase.

Indiferent de culoarea aleasă, aceste motive vor funcționa bine în multe încăperi. Vor fi un ornament delicat care nu se va demoda niciodată. Amintiți-vă, totuși, că cel mai important factor determinant este propriul nostru gust. Să luăm în considerare mediul în care ne relaxăm cel mai mult și să ne ghidăm după aceasta atunci când alegem tablouri pentru dormitor.

Este importantă rama?

Contrar aparențelor, aspectul unei decorațiuni de perete este, de asemenea, foarte influențat de chenarul acestuia. Cadru clasic, din lemn, cel din MDF sau cel subțire din aluminiu: toate creează atmosfera unei încăperi date, subliniind în același timp modul în care a fost amenajată.

Putem experimenta nu numai cu culorile sau motivele picturilor, ci și prin alegerea unei rame complet diferite. Nimic nu te împiedică să agăți pe un perete decorațiuni în rame groase și subțiri din diverse materiale. O galerie foto asimetrică va spune mai multe despre proprietarii dormitorului decât multe cuvinte. Merită să definiți o cheie specifică la început pentru a evita impresia de haos. De exemplu, putem stabili limite specifice pentru compoziție sau putem menține o distanță constantă între lucrările individuale.

cum alegem rama tabloului din dormitor

Ce să agăți de perete în dormitor?

Una dintre modalitățile cele mai simple de a anima un spațiu gol dintr-un dormitor, inclusiv peretele din spatele patului, este să atârnați poze sau postere. Decoratiunile de perete pot lua mai multe forme, in functie de preferintele noastre.

Ce poză să agăți în dormitor?

Imaginea introdusă nu este obligatoriu să prezinte un peisaj clasic sau o reproducere a operei unui mare maestru. Sunt disponibile și lucrări moderne, reflectând perfect atmosfera interioarelor minimaliste.

decorarea dormitorului

Imaginea geometrică a lui Trigo va crea un duo armonios atât cu mobilier alb-negru, cât și cu cele cu decor din lemn. O propunere interesantă este și seria Botaniq, care constă din patru grafice care înfățișează frunze de plante. Tablourile care arată natura vor sublinia caracterul prietenos al oricărui dormitor, care are mult lemn, ratan și materiale moi și naturale precum inul sau bumbacul. Se vor potrivi perfect cu plantele verzi în carcase decorative.

Fotografii unice

Fotografiile artistice sau afișele extraordinare pot arăta la fel de eficiente în dormitorul nostru ca și tablourile. În funcție de preferințele personale și de selecția altor echipamente, putem alege fotografii color sau alb-negru. Iubitorii de natură pot apela la decorarea nostalgică a dormitorului sub formă de fotografii Calm sau Ireland Shore, care înfățișează plaja și nisipul.

tablouri dormitor

Natura linistita va crea un fundal linistitor pentru o odihna relaxanta si vise netulburate. Același lucru este valabil și pentru arhitectura urbană prezentată în fotografiile din seria Glass City, care, datorită culorilor modeste și discrete, va oferi interiorului o notă de eleganță fără efort.

Decoratiuni de perete neobisnuite

Cu ajutorul decoratiunilor de perete, precum si a altor accesorii, putem construi atmosfera interiorului, conferindu-i un caracter individual, in concordanta cu natura noastra sau cu modul in care percepem lumea. Prin urmare, nu doar tablouri sau postere, ci și decorațiuni florale, pandantive, farfurii decorative și  țesături pot fi găsite pe un perete gol din dormitor.

Sanctuarul nostru privat, la care invităm doar oamenii cei mai apropiați nouă, poate fi, de asemenea, plin de amintiri și obiecte care au o importanță personală pentru noi. Prin urmare, nimic nu vă împiedică să decorați peretele cu fotografii ale membrilor familiei sau să încadrați un fragment de material sau un fragment dintr-o scrisoare importantă. O etajeră lângă tăblia patului Spot Young  va fi utilă pentru a expune articolele înrămate.

tablouri dormitor

O mare colecție de artă într-o casă mică, adică o galerie a propriilor lucrări

Oricine are un suflet artistic, chiar și într-o mică măsură, poate încerca să-și creeze propria artă. Posibilitățile sunt aproape infinite și depind doar de ceea ce ne spune inima noastră. Pozele pictate de noi sau fotografiile realizate de noi încadrate în rame vor oferi dormitorului o atmosferă unică, umplându-l în același timp cu o mulțime de emoții pozitive. Vederea zilnică a lucrărilor copiilor noștri, afișată chiar lângă pat, ne poate aduce, de asemenea, multă bucurie.

Depinde doar de noi ce imagine invităm în dormitor sau în ce alt fel distingem un perete gol în acest interior. Sfaturile practice ne vor ajuta să decidem asupra culorii ramelor și asupra dimensiunii decorațiunilor. Cel mai bun indiciu al tipului său va fi însă propriul tău gust și atmosfera dorită.

decoratiuni dormitor

Amintiți-vă că uneori merită să experimentați, să decideți asupra unor decorațiuni neevidente sau modalități de a combina diferite motive și culori. Pentru ca întregul să arate unic, este bine să ai grijă de o compoziție bine gândită. Să ne hotărâm în mod conștient să amenajăm galeria în acest interior intim - vrem să o admirăm în timp ce stăm în pat, sau poate în timp ce citim într-un fotoliu?

Să fim atenți și la locația ferestrelor și, prin urmare, la direcția luminii. Razele soarelui care se revarsăîn cameră pot învălui tablourile cu o strălucire ușoară, oferindu-le un cadru captivant.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei