Filozofia unui somn odihnitor acasă: Cum să îți aranjezi patul pentru un confort ca la un hotel de cinci stele.

V-ați întrebat vreodată de ce acele paturi din hotelurile de cinci stele arată atât de primitoare și sunt atât de confortabile? Există o formulă secretă pe care o vom dezvălui chiar în acest articol.

Ți-ai ales deja stilul patului pentru dormitorul tău și salteaua potrivită pentru tine? Dacă nu, citește mai întâi articolul "Filozofia unui somn odihnitor acasă. Partea I: Alegerea patului si a saltelei."

Patul dvs. este elementul central al dormitorului, așa că va trebui să îi acordăm o atenție deosebită aranjării lui. Un mic efort extra poate face un pat care arată anost să se transforme într-un pat care te invită să te cuibărești în el - de aceea hotelurile de cinci stele își aranjează paturile într-o formulă stabilită. Primul lucru de înțeles este că există o diferență între așternuturile pe care le folosești pentru a dormi confortabil și cele pe care le folosești pentru efect estetic.

Începeți de jos în sus

Dacă nu ai un pat atractiv, atunci îmbracă-ți rama patului prin adăugarea unei fuste de pat. Această adăugare simplă poate transforma chiar și cea mai simplă bază de pat în ceva mai atrăgător. Secretul aici este ca baza de pat să se camufleze în așternutul de ansamblu. 

 

Salteaua

Esența pentru un pat confortabil este salteaua. Salteaua este locul unde ar trebui să cheltuiți banii - cumpărați cea mai bună saltea cu arcuri împachetate pe care vi-o puteți permite. Toate topperele pentru saltelele din lume nu vor compensa pentru o saltea ieftină. Saltelele mai ieftine sunt mai ieftine dintr-un motiv. Nu trebuie să o luați razna, dar cheltuiți puțin în plus pentru a obține o saltea bine făcută. Va dura mai mult și, până la urmă, o folosești în fiecare seară.

 

Topper pentru saltea 

Odată ce ai o saltea bună, completează cu un topper bun pentru saltea. Acesta adaugă acel element suplimentar de confort. Lanțurile hoteliere renumite pentru confortul paturilor lor folosesc tocmai toppere pentru a oferi paturilor lor un factor de confort suplimentar. În timp ce puteți achizitiona niște topere de saltea sintetice extrem de bune, toperele din pene naturale sau din puf sunt de preferat. Și dacă sunteți îngrijorat de curățare, adăugați o protecție pentru saltea - acestea sunt ușor de spălat și oferă protecție saltelei.

Pat VOX 4YOU

Pat VOX 4YOU - vezi aici detalii despre produs
 

Cearșafuri

Cearșafuri fixe pe saltea în partea de jos, cearșafuri plate lăsate libere în partea de sus.

Cearșafurile de dedesubt - hotelurile folosesc cearșafurile fixe dintr-un motiv. Nu doar că sunt mai ușor și mai rapid de montat - deși nici acesta nu este un motiv rău. De asemenea, pentru că arată mai bine. Când cumpărați cearșafuri fixe, asigurați-vă că le cumpărați pe cele supradimensionate. Ar trebui să se potrivească bine peste saltea și margine, dar ar trebui să fie suficient de mare pentru a se potrivi fără să te lupți pentru a-l pune pe pat. 

Cearșafurile de deasupra - utilizați un cearșaf plan pentru a accentua aspectul. Îndoiți-l înapoi peste pilotă pentru a adăuga efect vizual. Cearșafurile superioare sunt, de asemenea, excelente pentru a păstra căldura în timpul iernii, și sunt răcoritoare vara, permițându-vă să renunțați la pilotă.

 

Pilota

Potrivirea greutății plapumei dvs. cu perioada anului este extrem de practic. Puteți avea o pilotă de iarnă și o pilotă de vară. Pentru estetică și confort, asigurați-vă că optați pentru o pilotă cu cusături orizontale și verticale pe toată suprafața sa pentru a menține împrăștierea uniformă a pufului și făcute dintr-un material mătăsos pentru a o simți ușoară și aerisită pe corp. Pilotele arată grozav prin faptul că sunt mai plinuțe și sunt cu adevărat eficiente atunci când umplutura este răspândită uniform.

O umplutură din puf de gâscă albă de calitate pentru plapumă va oferi o reglare a temperaturii și va oferi cel mai mare confort, precum și un aspect confortabil de lux. Puful se „adaptează” la temperatura corpului, deci este cea mai bună alegere. Dacă aveți o alergie la pene, alegeți o alternativă artificială de înaltă calitate.

Cuvertura VOX Medea

 

Cuvertura VOX Medea - vezi aici detalii despre produs
 

Cuvertura sau pledul

Adăugați o cuvertură sau un pled pentru a întrerupe aspectul pilotei. Astfel adaugați încă o dimensiune vizuală. Puteți să o scoateți în timpul somnului sau să o pastrați pentru acele nopți reci de iarnă când simțiți nevoia să aveți niște așternuturi suplimentare.

Pat VOX Harmonic

Pat VOX Harmonic - vezi aici detalii despre produs
 

Pernele

Pernele reprezintă elementul care face cu adevărat un pat să arate grandios. Combinați cele patru dimensiuni următoare pentru a obține cu adevărat acel aspect de hotel de cinci stele. Dacă credeți că este prea mult, puteți exclude pernele de decor mari si cele mici, fără a afecta în mare măsură aspectul.

Pernele de dormit - acestea sunt cele pe care vă odihniți capul în fiecare noapte. Ele sunt acolo pentru practic mai mult decât impactul vizual. Așezați-le în planul cel mai îndepărtat, aproape de tăblie. În general, o pernă standard va fi utilă pentru acest scop, cu excepția cazului în care aveți un pat super-king, când este posibil să preferați o dimensiune mai mare. Dacă aveți niște fețe de pernă grozave, o alternativă este să le aduceți în fața pernelor europene. Întoarceți-le când vă culcați pentru a evita uzura pe partea decorativă.

Perne decorative europene - Pernele europene sunt cele pătrate. Acestea adaugă înălțime și adâncime straturilor de perne și sunt cele pe care le folosiți când stați într-un pat de hotel în timp ce citiți sau luați micul dejun în pat. Acestea sunt preferatele tuturor pentru a le pune în spate.

Perne decorative mari - potrivește dimensiunea acestora cu pernele tale de dormit. Acest lucru oferă uniformitate patului dvs.

Perne decorative mici - acestea sunt pernele mici care acționează ca elementul final. Cele pe care le dai deoparte noaptea în camera ta de hotel. Sunt acolo pentru aspect, nu din simț practic. Acestea fac o diferență vizuală, de aceea hotelurile le folosesc. Dacă doriți cu adevărat să obțineți acel aspect hotelier de cinci stele, ar trebui să le folosiți și pe ele.

Pat Boconcept Mezzo - vezi aici detalii despre produs
 

Urmați acești pași și puteți obține acel aspect de pat de hotel de cinci stele. Somn ușor!

 

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei