Filozofia unui somn odihnitor acasă: Alegerea patului si a saltelei.

Dacă ne gândim la un bebeluș, cu toții înțelegem că somnul este de o importanță vitală în acel moment al vieții. Din păcate însă, la scurt timp după această etapă, abandonăm noțiunea că somnul este esențial. Știm chiar din cercetări că această neglijență a somnului este transmisă persoanelor din ce în ce mai tinere și acest lucru are un impact major asupra sănătății și bunăstării în viața adultă. Astăzi avem peste 30.000 de studii care dezvăluie o vastă paletă de beneficii nocturne pe care somnul le oferă. Fiecare proces din corp și fiecare acțiune a creierului este puternic îmbunătățită atunci când dormim și afectată în mod demonstrabil când nu dormim suficient. În societatea de astăzi, a devenit ceva comun să nu dormim suficient, iar atunci când o facem, să se întâmple ca somnul să nu fie de o foarte bună calitate. Cauzele pot fi nenumărate, printre ele numărându-se și calitatea neadecvată a locului de odihnă.

 

Este de o importanță majoră să faceți întotdeauna cercetare înainte de a achiziționa un pat, o somieră, o saltea sau lenjeria pentru pat, deoarece acestea pot avea un impact mare asupra calității somnului și a sănătății dumneavoastră generale. De aceea, este atât de important să alegeți cu grijă patul și salteaua care să se potrivească stilului dvs. de viață. La urma urmei, toți ne petrecem o mare parte din viață dormind. Patul trebuie să fie un loc pe care să îl adori.

Pat VOX Simple - vezi aici detalii despre produs
 

Ce tip de pat să alegem?

Există tipuri de paturi și saltele pentru cei cu un somn usor, pentru cei care dorm adânc și pentru cei care se încadrează undeva la mijloc. Există paturi moderne, paturi tradiționale, paturi cu depozitare, paturi cu baldachin și multe altele. Suntem siguri că veți găsi unul care să corespundă preferințelor dvs.

Sunt multe criterii de luat în considerare atunci când alegeti tipul de pat. Gândiți-vă la dimensiunea camerei. Aveți spațiu pentru un pat mare sau un pat mai mic ar economisi spațiu pentru dulap, scaun sau birou? Ar trebui să alegi cel mai mare pat care poate încăpea în cameră, lăsându-ți în același timp suficient spațiu pentru a-ți îndeplini confortabil sarcinile zilnice.

Pat VOX Harmonic - vezi aici detalii despre produs
 

Ce tip de pat să alegem?

Ați prefera un pat cu depozitare? Paturile cu depozitare au sertare sub pat, ceea ce elimină necesitatea unui șifonier în dormitor. Paturile cu depozitare oferă pur și simplu spațiu suplimentar pentru tot ceea ce doriți să depozitați în camera dvs. si nu doriți să fie la vedere. Gândiți-vă la haine în afara sezonului, lenjerie de pat și pături, jocuri de societate - orice.

De multe ori se întâmplă să luăm în calcul doar designul patului și felul cum va contura acesta camera respectivă. Un pat cu rama metalică va da un aer boem dormitorului, un pat din lemn masiv va înclina către un look clasic, pe când un pat tapițat va conferi spațiului un look metropolitan. Căutați o piesă statement, luați în calcul un pat cu baldachin, cum ar fi patul din colecția VOX 4You.

Pat BoConcept Oxford - vezi aici detalii despre produsele care apar in imagine
 

Pat VOX 4YOU - vezi aici detalii despre produs
 

Aveți animale de companie și copii? Alegeți un pat mai apropiat de sol dacă doriți ca copiii și animalele de companie să se poată urca cu ușurință în pat. Sau alegeți un pat mai înalt dacă doriți ca spațiul să fie doar pentru adulți.

Ai un studio care trebuie să îndeplinească funcția unui living pe timp de zi și funcția unui dormitor pe timp de noapte? Sau ai des invitați care stau peste noapte la tine? Gândește-te la varianta unei canapele extensibile, dar și aici trebuie să iei în calcul anumite criterii înainte de a alege canapeaua extensibilă perfectă pentru tine și nevoile tale: cât de des o vei folosi, câte persoane o vor folosi etc. Nu știi cum să faci această alegere? Vino în showroomurile noastre și poartă o discuție cu consultanții noștri. Ei vor știi exact la ce întrebări trebuie să îți răspunzi înainte de a alege canapeaua extensibilă și vor putea să te ghideze către alegerea cea mai potrivită pentru tine.

Canapea Innovation Living Malloy - vezi aici detalii despre produs
 

 

Paturile pentru copii

Copiii au în general camere mai mici, care în sine pot pune probleme atunci când trebuie să alegi patul și încerci să găsești modalități de a depozita și obiectele lor de joacă. Multifuncționalitatea poate fi de multe ori soluția potrivită pentru camera copiilor, care trebuie de obicei să îndeplinească mai multe funcții decât un loc pentru ei unde să doarmă.

Există paturi multifuncționale care combină depozitarea cu locul de dormit și biroul sau locul de joacă. Combinația de depozitare - pat - birou poate fi impusă de dimensiunea camerei, iar spațiul rămas poate da impresia de o cameră de două ori mai mare.

Pat multifunctional VOX Nest - vezi aici detalii despre produs
 

Pat multifunctional Lifetime - vezi aici detalii despre produs
 

Dacă dormitorul copilului dvs. are dimensiuni mai mari, gândiți-vă și la varianta poziționării patului departe de perete. Folosirea patului pentru a ajuta la crearea zonelor în spațiu este o modalitate de a folosi camera mai productiv, deoarece sunt create trasee naturale de trecere prin poziționarea patului.

Pat VOX 4YOU - vezi aici detalii despre produs
 

De asemenea, copiii cresc într-un ritm incredibil, așa că rețineți acest lucru atunci când alegeți un pat. Există paturi reglabile care se modifica în funcție de înălțimea copiilor.

 

ALEGEREA SALTELEI

Luarea deciziei de a cumpăra o saltea nouă este o investiție în sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Noile cercetări arată că calitatea somnului poate afecta orice, de la performanța la locul de muncă, sănătatea inimii și starea de spirit. Sunt multe elemente de luat în considerare, dar suntem aici pentru a vă ghida în acest proces.

 

Tipuri de saltele

Cu atât de multe tipuri de saltele disponibile, găsirea celei mai potrivite pentru dvs. poate părea copleșitor. Pentru a vă restrânge căutarea, am întocmit o listă cu avantajele și dezavantajele celor mai populare tipuri de saltele.

 

1. Spuma cu memorie (viscoelastică)

Spuma cu memorie sau spuma viscoelastică este o spumă foarte sensibilă, cu densitate redusă, care este utilizată în stratul superior al multor saltele. Multe saltele complet din spumă vor folosi o spumă de înaltă densitate în stratul de bază al saltelei ca suport.

Avantaje ale saltelei cu spumă de memorie

Aceste saltele au devenit foarte populare în ultimii ani. Acest lucru se datorează în primul rând capacității lor de a calma durerea. Straturile de spumă cu memorie se conturează pe corp și ajută la menținerea punctelor de presiune. Timpul de răspuns rapid al spumei de memorie face, de asemenea, aceste saltele incredibil de susținătoare. Acestea sunt capabile să se muleze pe forma corpului tău pe măsură ce schimbi pozițiile pe tot parcursul nopții. Deoarece aceste saltele tind să fie pe partea fermă, ele ajută și la prevenirea scufundării.

Dezvantaje ale saltelei cu spumă de memorie

Efectul de conturare al spumei te poate face uneori să se simti „captiv” în pat. Acest lucru poate face dificilă deplasarea sau ieșirea din pat. Saltelele cu spumă cu memorie tind să țină căldura. Datorită densității spumei, spuma cu memorie are foarte puține buzunare de aer, ceea ce face dificilă circulația aerului prin saltea. Acest lucru te poate face să reții căldura corporală și să te trezesti mai frecvent din cauza supraîncălzirii. Cu toate acestea, spumele de memorie pe bază de plante și cu celule deschise tind să fie mai respirabile.

 

2. Spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică este similară cu spuma de memorie, dar îi lipsește elasticitatea și efectul de conturare pe care le obțineți cu spuma de memorie. Spuma poliuretanică este adesea utilizata atât în ​​stratul de confort, cât și în stratul de susținere al multor saltele. Cu toate acestea, deoarece calitatea spumei poliuretanice variază, asigurati-va că achizitionati o saltea cu spumă poliuretanică de cea mai înaltă calitate.

Există 3 clase de spuma poliuretanică:

  • Spuma poliuretanică convențională are cea mai mică densitate, în jur de 1,5 pe scara densității. Acest grad este ieftin, are o revenire mai lentă și are o durabilitate redusă. Cel mai bine este să evitați saltelele cu spuma poliuretanică convențională în stratul lor de confort sau în stratul de susținere.
  • Spuma poliuretanică de înaltă densitate (HD) are o densitate de 1,5 până la 1,7. Acest grad este cel mai bine utilizat numai în stratul superior al saltelei și nu ar trebui să aibă o grosime mai mare de 1 până la 2 inci. Spuma poliuretanică HD nu este eficient atunci când este utilizat ca strat de suport.
  • Spuma poliuretanică cu rezistență ridicată (HR) are o densitate de 1,8 până la 2,5 și este de departe cea mai durabilă și mai solidă clasă. Această calitate poate fi utilizată ca strat de confort sau suport, sau în tandem cu spumă cu memorie.

Avantaje ale saltelei cu spumă poliuretanică

Saltelele cu spuma poliuretanică au un preț mai mic decât spuma cu memorie. Atunci când utilizați de spuma poliuretanică HD în straturi mici, aceste saltele pot oferi un confort similar cu spuma de memorie. Ca bază de susținere a memoriei sau a spumei de latex, spuma poliuretanică HR poate oferi durabilitate și suport.

Dezvantaje ale saltelei cu spumă poliuretanică

Dacă vedeți că spuma poliuretanică este utilizată în stratul de confort al saltelei, asigurați-vă că este HD sau HR. Dacă este HR, ar trebui să aibă o grosime de cel mult 1 până la 2 inci. Dacă intenționați să achiziționați o saltea confecționată cu spumă poliuretanica, asigurați-vă că obțineți doar cea mai bună calitate.

 

3. Spumă de latex

Spre deosebire de spuma cu memorie, spuma de latex nu este făcută cu petrol. Există două tipuri diferite de latex, Talalay și Dunlop. Ambele tipuri sunt formate din seva arborelui de cauciuc, dar Talalay are substanțe chimice adăugate, în timp ce Dunlop nu. Dunlop este mai natural decât Talalay. Însă procesul de producere a acestor două materiale are un impact mai mic asupra mediului, făcându-le pe ambele ecologice.

Avantaje ale saltelei cu spumă de latex

Saltelele din latex tind să aibă o durată de viață mai lungă. De obicei durează aproximativ 15 ani. Aceasta este o diferență semnificativă în comparație cu durata de viață standard de 5-8 ani a majorității saltelelor.

Aceste saltele au o senzație de bouncing fata de spuma de memorie, ceea ce te poate ajuta să te simti mai ridicați pe saltea decât să fii afundat in ea. Datorită reacției sale, latexul oferă, de asemenea, o ușurare similară a punctelor de presiune dureroase ca spuma de memorie.

Latexul 100% natural este un material respirabil care poate ajuta la reglarea temperaturii corpului. De asemenea, este hipoalergenic și rezistent la acarieni, mucegaiuri și bacterii. Saltelele din latex sunt o opțiune excelentă pentru cei care caută un pat natural sau ecologic.

Dezavantaje ale saltelei cu spumă de latex

Saltelele din latex au un preț mai ridicat decât majoritatea saltelelor cu spumă cu memorie. Dar, datorită durabilității lor, mulți oameni consideră că investiția merită.

Aceste saltele sunt, de asemenea, mai grele și dificil de mișcat sau intors.

 

4. Saltelele cu arcuri impachetate

Saltelele cu arcuri impachetate sunt destul de frecvente. De fapt, aceste saltele reprezintă aproximativ ⅓ din totalul vânzărilor de saltele. Acestea sunt construite folosind oțel sau bobine Bonnell care sunt de obicei înfășurate în țesături, cum ar fi bumbacul sau lâna. Stratul superior al unei saltele interioare este de obicei realizat din spumă, puf, bumbac.

Avantaje ale saltelelor cu arcuri împachetate

Sistemul de spirală cu arc de la baza acestor saltele le conferă mai multă transpirabilitate. Saltul bobinelor te ajută să te simti deasupra patului, cu o scufundare foarte mică. Ambii factori le fac ideale pentru cei care se încing sau transpiră în timpul somnului.

Dezvantaje ale saltelelor cu arcuri împachetate

Pentru o opțiune pe termen lung, saltelele cu arcuri împachetate se dovedesc a fi mai puțin decât ideale. Aceste saltele au cele mai mici evaluări și recenzii ale clienților. Acest lucru se datorează în primul rând duratei lor scurte de viață și incapacității lor de a oferi ameliorarea durerii.

Saltelele cu arcuri împachetate pot începe să decadă destul de repede, de obicei între 3 și 5 ani de utilizare. De asemenea, sistemele de bobine se pot defecta. Când se întâmplă acest lucru, bobinele se lipesc spre suprafața saltelei și provoacă puncte de presiune dureroase pentru cel care doarme. De asemenea, acestor saltele le lipsește efectul de conturare al unei saltele din spumă.

În cele din urmă, ricoșarea sistemului bobinei interzice izolarea mișcării. Dacă dormi cu un partener, probabil că le vei simți mișcările pe măsură ce se aruncă și se întorc pe tot parcursul nopții.

 

5. Saltea hibrid

O saltea hibridă folosește atât arcuri împachetate, cât si spumă cu memorie sau spumă de latex. Pentru a fi considerate un hibrid adevărat, trebuie să aibă cel puțin 3 centimetri de spumă. Stratul de spumă al majorității saltelelor hibride este situat pe partea superioară a saltelei, unde poate oferi cel mai mult confort și suport. Stratul de susținere al majorității saltelelor hibride este realizat din arcuri împachetate individual.

Avantaje ale saltelelor hibride

Pentru cei care caută un bouncer cu sprijinul spumei cu memorie, aceste saltele pot fi o opțiune excelentă. Tinzi să te simți mai ridicat pe o saltea hibridă decât pe cele cu spumă. Acest lucru ajută și la prevenirea senzației de scufundare prea mare în saltea, facilitând intrarea și ieșirea din pat. Sistemul de arcuri impachetate permite aerului să circule liber pe toată salteaua. Acest lucru previne captarea căldurii corporale.

Dezavantaje ale saltelelor hibride

La fel ca saltelele cu arcuri impachetate, saltelele hibride nu sunt excelente la izolarea mișcării. Totuși, optarea pentru un hibrid de înaltă calitate poate rezolva această problemă. Combinația unică de spumă și arcuri împachetate oferă saltelelor hibride un preț mai ridicat. Dacă alegeți un hibrid de înaltă calitate, vă puteți aștepta să plătiți mai mult decât ați plăti pentru o saltea cu spumă cu memorie. Datorită greutății spumei și a sistemului cu arcuri împachetate, aceste saltele sunt, de asemenea, mai grele.

***

Indiferent de preferințele legate de pat sau saltea, cumpărarea unui pat este una dintre cele mai importante decizii pe care le luați pentru dvs. și familia dumneavoastră. Luați în considerare dimensiunile camerei, confortul saltelei și preferințele de stil înainte de a vă alege patul viselor. Și, ai încredere în noi: acel pat există.

Odată ce alegerea este făcută, nu uita să citești și articolul despre cum să îți aranjezi patul pentru un confort ca la un hotel de cinci stele.

Somn usor!

 

 

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei