Dormitor mic, multe posibilități. Cum să îl amenajezi?

Un spațiu mic nu trebuie să ne limiteze imaginația. Câteva soluții inteligente de amenajare, precum mobilierul multifuncțional sau organizatoarele practice, sunt suficiente pentru a face un spațiu mic confortabil și bine organizat. Cum să aranjezi un dormitor mic?

Un dormitor mic este mai mult decât o cameră de dormit - este un spațiu care poate îndeplini mai multe funcții diferite. Îl putem transforma cu ușurință într-un loc care va fi folosit și pentru depozitarea hainelor și obiectelor personale. Funcționează bine ca un colț intim, un loc pentru a lucra, a viziona filme sau a petrece serile cu lectura preferată.

Cum să folosești fiecare metru pătrat într-un mod atent? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa amenajezi un dormitor mic – mareste-l optic, potriviti in el toate lucrurile necesare si faceti un interior intim mai organizat si mai multifunctional.

amenajarea unui dormitor mic

Nu doar somn, ci și depozitare! Ce fel de pat să alegem pentru un dormitor mic?

Patul este cel mai important element al dormitorului nostru. Într-un interior mic, merită să vă asigurați că nu este doar moale și confortabil, ci și polivalent - oferind, de exemplu, spațiu suplimentar de depozitare. Datorită acestui fapt, nu va trebui să căutăm un loc în cameră pentru o noptieră suplimentară sau o comodă.  

Dacă încercăm să încadrăm cât mai multe funcții într-o cameră mică, putem ajunge la soluții non-standard. Ele ne vor ajuta să creăm un aranjament care va fi nu doar practic, ci și original.

Un mod interesant de a decora un dormitor mic va fi patul 4 You. Este o piesă de mobilier ingenioasă care, singură, poate deveni întreaga noastră lume de dormitor - confortabilă, comodă și bine organizată. Un pat multifuncțional va umple un spațiu mic dintr-un dormitor cu idei bune și o va face capabilă să facă multe. La urma urmei, nu este doar un loc confortabil pentru a dormi, ci și o bibliotecă universală.

pat multifunctional 4 You

Este plin de nișe și compartimente ușor accesibile, ascunse în cadrul de jos al patului și în spatele acestuia. Datorită designului inteligent, poate găzdui cu ușurință haine, suveniruri personale, cărți, decorațiuni sau ghivece cu plante. De asemenea, putem agăța un baldachin pe pat, făcând interiorul intim și confortabil. Tot nu este suficient? De asemenea, putem transforma patul în propriul nostru home theater - doar puneți proiectorul și desfaceți ecranul ascuns în baldachin de cealaltă parte.

Daca in loc sa experimentam amenajarea unui dormitor, preferam solutii mai universale, putem gasi si spatiu suplimentar de depozitare in patul Spot Young. Există un recipient mare în tăblie - locul perfect pentru un set de lenjerie de pat, pături, cuverturi de pat sau perne de rezervă. Putem ajusta cu ușurință șina practică de deasupra patului după propriile nevoi: putem agăța aici organizatoarele asortate din colecția Spot sau o putem decora cu lumina blândă a lămpilor Happy Lights, care va ajuta la izolarea adecvată a spațiului personal al unui dormitor mic. În plus, există și un raft convenabil sub balustradă. O putem transforma cu ușurință într-o noptieră compactă: se va potrivi cu un ceas cu alarmă, o lampă sau câteva cărți pentru o pernă.

depozitare Balance

Amenajam un dormitor mic si bine organizat

Pe lângă un pat multifuncțional, colecția Spot include și o altă piesă de mobilier inteligentă, perfectă pentru un dormitor mic. Vorbim despre comoda Spot Young cu 3 etaje, care ascunde și expune în același timp. Chiar deasupra celor două sertare spațioase, găsim un raft deschis pentru decorațiuni sau bibelouri la îndemână. Spațiul de depozitare nu se termină aici, deoarece în partea de sus a comodei se află și un container convenabil cu o ușă cu balamale. De asemenea, puteți găsi un loc pentru genți sau cutii cu haine mai rar folosite sub picioarele înalte ale mobilierului.  

În amenajarea unui dormitor mic, putem folosi cu îndrăzneală și elemente gata făcute pe care le vom ajusta singuri la nevoile noastre și la spațiul disponibil. Cu sistemele moderne de mobilier Balance, putem face față cu ușurință provocărilor unui spațiu mic și putem crea mobilier care se va potrivi în fiecare colț. Într-un configurator convenabil, putem combina containere gata făcute, rafturi și blaturi, proiectând astfel propriile noastre rafturi compacte, o comodă zveltă și chiar un birou practic.

Cand aranjam mobila in felul nostru, putem alege etajere cu sau fara usi. Ele ne vor ajuta să decidem ce articole vom expune în micul nostru dormitor și pe care le vom ascunde de vedere. Acest lucru este deosebit de important într-un interior mic: prea multe obiecte vizibile pot face spațiul să se simtă înghesuit și aglomerat.

dormitor

Totul la locul lui, adică un dormitor mic cu dulap

Atunci când avem nevoie de mult spațiu pentru haine într-un dormitor mic, dulapul Simple cu 4 uși va fi la îndemână. Este o piesă de mobilier extrem de încăpătoare, care, cu un pic de inteligență organizatorică, poate face să nu fie necesare alte piese de mobilier pentru depozitarea lucrurilor. Interiorul dulapului poate fi adaptat convenabil la propriile noastre nevoi datorită a șase rafturi mobile, a căror aranjare poate fi configurată în felul dorit de noi. Dulapul are, de asemenea, o ușă pliabilă care îl va face mai ușor de utilizat într-o cameră mică. Datorită posibilității de a alege până la patru culori diferite ale corpului, picioarelor și fațelor, putem personaliza cu ușurință noul nostru dulap și îl putem adapta la propriile idei de amenajare a unui dormitor mic.  

Totuși, dacă avem nevoie de o soluție mai compactă, putem aranja un dulap Simple îngust, cu 2 uși, în micul nostru dormitor. Interiorul său a fost împărțit simetric în două părți. Există rafturi în stânga și șine pentru haine în dreapta - unul dintre ele poate fi amplasat la orice înălțime. Când avem nevoie de mai mult spațiu pentru lucruri, spațiul de depozitare poate fi extins cu o extensie specială. La urma urmei, un dulap mai mic nu trebuie să însemne mai puține oportunități!

dormitorUn colț de frumusețe într-un interior mic

Un dormitor mic poate deveni și mai multifuncțional, servind atât ca un colț de machiaj, cât și un loc confortabil de lucru. Totul datorita mesei de toaleta universale 4 You, dotata cu un raft practic, ascuns pe lateralul mobilierului. Este locul perfect pentru cele mai necesare articole de birou sau cutii cosmetice. Merită să găsiți un loc pentru o măsuță de toaletă aproape de fereastră - astfel încât să aveți lumină naturală.

Într-un colț neamenajat al unui dormitor mic, putem amplasa și o măsuță de toaletă Simple compactă cu blat semicircular și un sertar practic pentru cele mai necesare accesorii. Chiar deasupra acesteia poate fi atârnată una dintre cele două oglinzi asortate: pătrată, cu iluminare LED suplimentară, reglabilă, și rotundă, cu laterale cu balamale, care amintește de o oglindă din garderoba teatrului.

masuta de toaleta Simple

Suprafața oglinzii care reflectă lumina nu numai că va deveni un însoțitor inseparabil al ritualurilor de zi cu zi, dar va face și interiorul să pară puțin mai mare decât este în realitate. Pentru a face efectul și mai clar, putem alege și o oglindă de podea 4 You, încadrată într-un cadru de stejar. Ne va acoperi întreaga silueta și va umple elegant un mic fragment de spațiu care nu a fost acoperit până acum.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei