Ai un câine sau o pisică? Vezi cum să aranjezi colțul unui animal de companie la tine acasă.

Fiecare dintre noi are nevoie de propriul spațiu de odihnă și regenerare, în deplină liniste. La fel și animalele pe care le luăm sub acoperișul nostru. Când vă amenajați casa sau apartamentul de vis, nu uitați să creați un colț sigur pentru animalul dvs. de companie. Cum să aranjezi un loc confortabil pentru un câine sau o pisică?

Deși nu avem întotdeauna un prieten cu patru picioare chiar înainte de a ne muta, este bine să ne asigurăm că toată casa noastră acceptă animalele de companie. Designul dvs. ar trebui să includă podele impermeabile, plinte rezistente și mobilier laminat cu picioare pentru a ajuta la păstrarea lucrurilor ordonate. Pentru ca animalul de companie să se simtă pe deplin confortabil, ar trebui să îi oferim și un colț dedicat.

Va fi un loc unde va merge cu jucăria sau gustarea sa preferată și unde va trage un pui de somn în timpul zilei. Cum să aranjezi un pat pentru câini sau un pat pentru pisici? Mai jos sunt sfaturile noastre!

Cum să aranjezi un pat pentru câini sau un pat pentru pisici

Unde să amenajezi un colț pentru animale de companie?

Un loc pentru o pisică sau un câine ar trebui să fie amplasat într-un loc liniștit și retras și, în același timp, de unde poate observa liber împrejurimile. Uneori, chiar și cel mai sociabil patruped va trebui să se ferească de excesul de stimuli pentru a-și reveni în liniște. În caz contrar, calitatea odihnei lui va fi scăzută, iar stresul și iritația vor crește semnificativ. 

Când creăm un colț pentru prietenul nostru blănos, trebuie să fim atenți la cât timp ar trebui să petreacă câinii sau pisicile odihnindu-se. Animalele pot dormi chiar ore intregi pe timpul zilei. Prin urmare, merită să aveți grijă de mediul care va favoriza un somn liniștit.

amenajarea unui loc pentru un animal de companie

Când amenajați un loc pentru un animal de companie, amintiți-vă că spațiul trebuie rezervat doar pentru el - să le explicăm și copiilor. Cel mai sigur este să amenajezi un astfel de colț departe de ferestre și căi de trecere, iar în cazul câinilor, departe de calorifere. Bârlogul nu trebuie să-și schimbe poziția prea des. Prin urmare, merită să le plasați acolo unde nu vor deranja pe ceilalți membri ai gospodăriei în activitățile lor zilnice.

Cum să pregătești așternutul pentru câini?

Fiecare animal de companie are propriile preferințe. Unul preferă un loc moale și cald, altul caută o podea rece și tare. Atunci când alegem așternutul potrivit pentru un câine, să fim atenți la nevoile sale individuale. În primul rând, să ne uităm la comportamentul lui și să ținem cont de obiceiurile lui. Un pat elegant pentru patrupedul dumneavoastră va completa în plus decorul spațiului dvs. de acasă. Ar trebui să existe, de asemenea, un castron cu apă și mâncare în imediata apropiere a câinelui.

Amenajarea spatiului pentru animalul de companie

Orice jucării și dispozitive de dentiție de care animalul nostru se va preocupa în absența membrilor gospodăriei se vor dovedi utile. Pentru a fi întotdeauna o alternativă interesantă la timpul petrecut cu stăpânul, merită să le înlocuiți în mod regulat.

Un câine acasă reprezintă o mare provocare de amenajare - mai ales dacă animalul nostru de companie este destul de mare. Amintiți-vă că spațiul lui ar trebui să fie adaptat dimensiunilor și caracterului prietenului dumneavoastră patruped, rezultat, de exemplu, din rasa lui. Un spațiu complet diferit poate fi cerut de un mic Yorkie și un spațiu diferit pentru maiestuosul Great Dane.

Din când în când, ne putem lăsa și animalul de companie să tragă un pui de somn pe canapea sau pe fotoliu. Merită să protejați tapițeria cu o pătură moale, pe care o puteți scutura sau spăla cu ușurință în mașina de spălat. Cu toate acestea, să încercăm să obișnuim câinele să stea singur într-un loc confortabil al său. Cu timpul, își va iubi colțul și nu va fi interesat să ocupe canapeaua care este îndrăgită de toți membrii gospodăriei. Dacă observăm simptome de anxietate de separare la animalul nostru de companie, izolarea trebuie făcută treptat. 

Amenejarea spatiului pentru animalul de companie

Cum să aranjezi un colț pentru pisici?

Pisicile iubesc locurile mici, izolate, unde se pot ascunde. O idee grozavă pentru un loc dedicat felinelor poate fi un dulap special pentru animale de companie, în care trebuie doar să puneți o pernă pentru a oferi pisicii un loc confortabil în care să doarmă. Important este ca locul pentru pisică să nu fie așezat pe podea. Animalul nostru de companie poate face față cu ușurință și unei înălțimi ceva mai mari. Dulapul Young Users poate fi integrat cu ușurință în mobilierul modular sau așezat pe o platformă funcțională cu un sertar mobil care va oferi spațiu suplimentar de depozitare - de exemplu, mâncare pentru pisici și delicatese.

Pisica este un observator înnăscut și un individ adevărat care are nevoie de spațiu acasă. Cu cât este planificat mai sus, cu atât mai bine. Amintiți-vă să furnizați jucăriei cu blană accesorii și un zgârietor mare pe care va fi bucuros să-și ascute ghearele. Sănătatea coloanei vertebrale va beneficia și ea.

Amenajarea spatiului pentru animalul de companie

Pisicile domestice ies rar afară, așa că le place să petreacă timpul privind lumea prin sticlă. Prin urmare, merită să luați în considerare siguranța lor și să asigurați ferestrele și balconul cu o plasă specială, fină. Să scăpăm și de articolele inutile de pe rafturile deschise - inclusiv cele suspendate. O pisică le poate doborî și se poate răni sau să îi rănească pe alți membri ai gospodăriei.

Paturile pentru pisici montate pe perete sunt, de asemenea, foarte populare printre proprietarii de patrupede miaunătoare. Acestea seamănă adesea cu hamacele confortabile, care merită instalate pe un calorifer, mai ales iarna. Datorită acestui lucru, prietenul nostru termofil se va putea încălzi cu ușurință în serile lungi și răcoroase.

Haideți să punem în siguranță casa pentru ca pisica sau câinele să se simtă în largul lor

Deși animalele au nevoie de un loc al lor în casă, comfortul unui spațiu dedicat nu le va face să-și petreacă tot timpul acolo. După un pui de somn la locul lor, pot fi gata să țină pasul cu noi din nou în restul casei.

Prin urmare, să ne gândim cum să ne protejăm casa de daune și animalul de companie pentru a nu se pune în primejdie, mai ales când este singur acasa.

amenajarea casei pentru animalul de companie

Deci haideți să păstrăm ordinea. De fiecare dată înainte de a pleca de acasă, să strângem obiectele mici pe care le-ar putea înghiți din raza patrupedului. O comodă spațioasă se poate dovedi utilă în acest scop. Dacă suntem iubitori de plante, să încercăm să cumpărăm doar acele specii care nu sunt toxice pentru animale. Lista noastră neagră de flori interzise ar trebui să includă, de exemplu, hortensia, iedera comună sau crinul.

Oricine deține un pisoi sau un cățel mic știe că cablurile sunt o țintă atractivă pentru ascuțirea dinților. Așa că să încercăm să le ascundem în spatele canapelei sau sub covor și, de preferință, să le organizăm permanent în plintele Estilo rezistente cu spațiu special dedicat pentru ascunderea acestor cabluri în siguranță, astfel încât animalul de companie să nu fie expus la electricitate.

Dacă avem o casă mare și animalele nu au voie să intre în anumite încăperi, nu uitați să închideți întotdeauna ușa în urma dvs. Cel mai bine este dacă ușile au rezistență crescută la deteriorarea mecanică. Poate fi utilă și o poartă de siguranta care va fi montată pe scară. Acesta va împiedica efectiv cainele să intre la etajul superior.

 cum sa aranjezi coltul unui animal de companie acasa 8

Să ne gândim și la confortul nostru

Dacă doriți să evitați deteriorarea majoră și curățarea consumatoare de timp, merită să aveți grijă de alegerea corectă a mobilierului și să protejați ingenios ușile și podelele. Ce merită să ne amintim?

În camera în care stau cel mai des prietenii noștri cu patru picioare, cel mai bine este să așezi mobila pe picioare înalte. Mobilierul din colecția Nature vor face aspirarea mai ușoară. Selectarea țesăturilor adecvate pentru tapițerie este, de asemenea, importantă. Îndepărtați extrem de rapid părul din velur rezistent la gheare.

Materialele cu o țesătură puternică și densă vor fi o provocare pentru prietenii blănoși, deoarece sunt mult mai greu de deteriorat. O țesătură cu o textură neuniformă va fi, de asemenea, perfectă, datorită căreia orice murdărie va deveni aproape invizibilă.

Daca stii deja ca un animal va locui cu tine atunci cand iti amenajezi casa, incearca sa alegi o podea impermeabila. Potriviți-i nuanța cu culoarea blanii sau a părului animalului dvs. de companie, astfel încât perioada de năpârlire să nu însemne neapărat aspirarea zilnică. Atunci când vă decideți asupra panourilor decorative, alegeți-le pe cele cu o clasă ridicată de abraziune - bucuria nelimitată a patrupezilor atunci când ajungeti acasa nu va duce la zgârieturi. Să nu uităm de accesoriile speciale care vor proteja podeaua și vor ușura curățarea. Vorbim despre covoare, perne pentru câini sau un covoraș special care poate fi curățat ușor.

Și pereții joacă un rol important aici. Merită să instalați panouri de perete Kerradeco în hol. Datorită rezistenței lor la umiditate, urmele de noroi nu vor fi o problemă. În alte încăperi, de obicei este suficientă o vopsea rezistentă la pete, care poate fi spălată cu o carpa umedă.

După cum puteți vedea, alegerea unui pat moale pentru câini sau a unui pat confortabil pentru pisici nu este singura sarcină cu care trebuie să se confrunte proprietarii de animale de companie. Grija pentru siguranța animalelor, care nu cad întotdeauna în picioare, este o prioritate - la fel și asigurarea mobilierului dvs. preferat împotriva zdruncinaturilor necontrolate. Accesoriile rezistente la gherutelor patrupedelor pe care le avem deja în apartamentul nostru, precum covoare, pleduri și perne, ne vor ajuta în acest sens. Dacă abia începem să ne decoram casa cu un colț pentru animalele de companie, ar trebui să alegem și mobilierul potrivit și să ne gândim la pereți și podele rezistente.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei