Activități de după-amiază odihnitoare pentru copii cu vârsta între 3 și 6 ani

Cu copiii mici, orele chiar înainte de ora cinei pot fi puțin provocatoare. De-a lungul zilei, micuții tăi au primit o mulțime de informații noi – instrucțiuni de la educatori, invitații de la locurile de joacă și contribuții de la alți copii – așa că poate de ce au nevoie este un timp de liniște pentru a procesa evenimentele zilei.

Iata cateva idei pentru activități de după-amiază potrivite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani recomandate de consilierul de familie, Lola Jensen.

Imbratisari pe canapea

„Înainte de a începe pregătirile pentru cină, fă-ți timp să te ghemuiești pe canapea cu micuții tăi. Pune un spectacol cu care știi că copiii tăi sunt confortabili și familiarizați; nu există niciun motiv să introducă o nouă figură de desene animate în acest moment al zilei. Este în regulă să-i lași să urmărească 20 de minute și la jumătatea drumului poți să începi gătitul.”

Masuta de joaca Flexa Creative

Desenează ceea ce auzi

„După ce ați oprit televizorul, ajutați-vă copiii să-și golească capul punându-și gândurile și emoțiile pe hârtie. Eu numesc această activitate „desenează ceea ce auzi prin difuzoare”. Poate fi o listă de redare cu niște muzică liniștită sau o carte audio cu o poveste pe care știi că micuții tăi o vor adora. Pune pe masă creioane de colorat și urmărește cum imaginația copiilor tăi se derulează în cele mai fascinante moduri. Bonus: desenele fac subiecte grozave de conversație.”

Bucatarie Flexa

Joacă de rol în bucătărie

„La această vârstă, copiilor le place să-și imite părinții. O bucătărie de joacă este un supliment frumos pentru bucătăria ta adevărată și ideală pentru a încuraja jocul de simulare în jurul orei cinei. Lăsați jocul să se îmbine în munca adevărată în bucătărie și rugați-va micutele ajutoare să pună masa. Vă garantez că copiii voștri vor străluci de mândrie pentru că simt că contribuie cu ceva de valoare familiei lor. Se servește cina, poftă bună!”

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Să facem cunoștință

Îți oferim 15 ani de experiență în amenajări de spații în stil scandinav, prin servicii premium de amenajare și decorare completă a casei. 

Află mai multe despre noi

Recomandările noastre

SUMMER SALE
#color_stejarBancheta VOX Nature
VOX Bancheta VOX Nature
+2
+1
De la 1.217 lei 1.521 lei
SUMMER SALE
#color_alb-stejar#color_stejar
VOX Bancheta VOX 4 You
+2
+1
De la 926 lei 1.157 lei
Discount: -10%
Bancheta VOX SpotBancheta VOX Spot
VOX Bancheta VOX Spot
1.147 lei 1.274 lei